DGI Vestjylland

Hvem er vi?

HVEM ER VI?

DGI er Danmarks næststørste idrætsorganisation med flere end 1,5 millioner medlemmer. Sammen med foreningerne får vi danskerne ud i naturen og ind på banen. Børn og seniorer, begyndere og rutinerede.

Vi tror på, at du bliver stærkere og mere motiveret af at dyrke idræt i et fællesskab, og vores aktiviteter spænder over mange forskellige idrætsgrene. Fra street soccer til svømning, fra håndbold til fitness og løb.

DGI er en nonprofitorganisation, der i mere end 150 år har arbejdet tæt sammen med foreningerne om at gøre danskerne mere aktive.

I DGI Vestjylland hjælper vi vores mere end 280 foreninger, 64.000 medlemmer med at gøre en forskel. For samfundet. For idrætten. For dig

HVORFOR SAMARBEJDER VI OM FRIVILLIGDAGENE?

DGI og Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet (FIA) er hver for sig to stærke spillere, og når vi slår viden og kompetencer sammen er vi endnu stærkere.

Vi synes, det skal være fedt at være frivillig, og derfor står vi skulder ved skulder med FIA, når det handler om rekruttere flere frivillige og fastholde alle dem, vi har i forvejen.

På såvel Matchday som på Foreningsmessen vil vi på spændende måder præsentere de mange muligheder, der er for at være frivillig i DGI eller i en af vore mange medlemsforeninger.

Sammen med DIF (Danmarks Idrætsforbund) Samtidig har vi en fælles vision, vi kalder: Bevæg dig for livet.
Her arbejder vi for, at i 2025 dyrker 50% af den danske befolkning idræt i en idrætsforening, og 75% af befolkningen dyrker idræt.

Drømmen om at få endnu flere til at bevæge sig, deler vi med rigtig mange foreninger, men vi ved også, at drømmen kræver udvikling – både i foreningerne og af dem, der skal lede dem.

Derfor har vi med Bevæg dig for livet skabt et udviklingsforløb, der skal hjælpe foreningerne med at lave attraktive foreningstilbud og skaffe de nødvendige frivillige til at drive foreningerne ved blandt andet at sætte fokus på:

  • optimere driften, så der bliver overskud til at udvikle
  • engagere flere frivillige
  • uddanne trænere og instruktører
  • starte nye aktiviteter og mindske frafald

På foreningsmessen vil vi præsentere nærmere om forløbene, og de foreninger, der allerede er i gang med et udviklingsforløb, vil fortælle om, hvorfor og hvordan de er kommet fra land med deres forløb.

 Vi inviterer til fællesskab, motivation og nye ideer til at dyrke idræt og motion.

Husk Det starter med dig – og jo flere vi er, jo sjovere bliver det.